Pitanja i odgovori


Kako mogu uplatiti kurs?


Nakon što izaberete kurs klikom na dugme “Uzmi ovaj kurs” birate način plaćanja. Trenutno postoje dva načina plaćanja: uplarnicom preko banke i preko PayPal servisa.

Šta nakon uplate kursa?


Nakon izvršene uplate, a najkasnije u roku od 24 sata od trenutka prijema uplate, kontaktiraćemo Vas i poslati korisničko ime i lozinku, sa kojim se možete ulogovati klikom na dugme “Uloguj se”.
Nakon što ste se ulogovali, na Vašem profilu će biti “otključan” kurs koji ste uplatili

Šta ako sam zaboravio šifru?


Nema problema. Ukoliko ste zaboravili šifru slobodno nas kontaktirajte i biće Vam dodijeljena nova šifra

Da li me ovaj kurs sprema za polaganje Goethe, ÖSD, TELC ili austrijskog integracionog (ÖIF) ispita?


Da, ako treba da polažete jedan od ovih ispita na pravom ste mjestu! Na kraju svakog nivoa imaćete dodatno više ispitnih materijala za svaki od navedenih certifikata, tako da Vam je stopostotna priprema za Vaš ispit zagarantovana.

Kako je podjeljen ovaj kurs?


Nivoi su podjeljeni na isti način kao i ispiti tako da imamo podjelu na sljedeće nivoe: A1, A2, B1, B2, C1, C2.
Svaki nivo ponaosob ima 8 modula koji obuhvataju svo gradivo za polaganje Vašeg ispita njemačkog jezika.

Na koji će me način npr. A1 kurs pripremiti za polaganje ispita?


A1 nivo dakle ima 8 modula, svaki modul se sastoji iz 4 dijela, a to su:
1) Vokabularni dio – dobijete potreban fond riječi koje morate prevesti kako biste što bolje mogli pratiti gradivo.
2) Komunikativni dio – upoznajete se sa riječima i rečenicama iz određene tematske oblasti. Kako biste i Vi vježbali pričanje i pisanje, možete zaustaviti video i napisati ili reći to što ću Vam na njemačkom kazati.
3) Gramatički dio – Svaku tematsku oblast prate određena gramatička pravila, te gramatičke zakonitosti će Vam u ovom dijelu postati vidljive i bolje ćete razumjeti funkcionisanje njemačkog jezika.
4) Vježbe i zadaci – Ovaj dio možemo podjeliti u dve oblasti:
Prva oblast: Vježbe i zadatke koje su vezane za vokabular, komunikativne i gramatičke klipove.
Druga oblast: Vježbe i zadatke koje Vas direktno pripremaju za Vaš ispit njemačkog jezika

Da li mogu ponovo pogledati pređeno gradivo ako se trebam podsjetiti?


Naravno, ukoliko radite vježbe i zadatke na kraju modula, uvijek možete ponovo pregledati video klipove ako trebate ponoviti gradivo.

Da li mogu postaviti pitanje ako mi je nešto nejasno?


Da, možete ispod svakog video klipa da postavite pitanje ukoliko Vam je potrebno dodatno pojašnjene za to što Vas konkretno zanima.

Da li na kraju nivoa imam jedan probni Goethe, ÖSD, TELC ili austrijski integracioni (ÖIF) ispit?


Da, na kraju svakog kursa imate više probnih ispita. Time dobijate uvid u Vaš ispit a samim time možete i provjeriti znanje pred polaganje ispita.

Kada počinje kurs i u koje vrijeme su predavanja?


Kurs počinje onog trenutka kada se pretplatite na njega a vrijeme predavanja birate Vi sami. Dakle, u zavisnosti od toga u koje doba dana imate priliku da učite onda to i učinite.

Koliko vremenski traje ovaj kurs?


To zavisi isto od Vas samih. Možete svaki dan da odvojite 15 minuta da učite, a možete dnevno i po 2 sata da izdvojite kako biste brže savladali gradivo. Važno je da se držite uputstava kako trebate da prelazite gradivo i učinkovitost će odmah biti primjetna. Od Vašeg tempa kojim prelazite gradiva zavisiće onda i brzina kojom ćete završiti kurs.

Šta mi je potrebno kako bih mogao gledati predavanja?


Morate biti povezani s internetom kako biste mogli imati pristup svemu. Ako besplatne klipove možete da gledate bez smetnji, onda se ne morate brinuti ni za ostale video materijale koji će Vam stojati na usluzi. Pored toga, možete da učite sa Vašeg pametnog telefona, laptopa, kompjutera ili nekog drugog uređaja sa kojeg možete da pokrenete ovu stranicu, gledate klipove i radite vježbe.

Koliko su teški Goethe, ÖSD, TELC i ÖIF ispiti i da li imam šanse da ih položim?


Pošto Vas nastavni program učenja njemačkog jezika ,,Deutsch mit Luki – Njemački za sve“ direktno priprema za polaganje ovih ispita, ne morate da brinete o teškoći istih. Svi ispitni materijali će Vam biti dostupni na kraju svakog nivoa tako da ćete u potpunosti biti upućeni u sve što Vas čeka na ispitu.
Postavite pitanje


 

Vokabularni dio

Kako biste se najbolje pripremili i kako biste najlakše pratili gradivo u datom modulu, prvo prevedite sve riječi koji dati modul obuhvata. Iz tog razloga Vam se na početku svakog modula nalazi lista riječi, fraza i izraza koje takođe čine i sastavni dio Vašeg ispita (podrazumjeva se da vladate tim riječima, to Vam je neophodan vokabular za ispit njemačkog jezika).

Komunikativni dio

Gledajte komunikativne klipove, pokušajte prvo sami da prevedete rečenice na njemački jezik pa onda te fraze ponovite još jednom zajedno sa Lukijem. Komunikativno-prevodilački video klipovi su jedinstveni, jer prelazite sve teme koje obuhvata Vaš ispit njemačkog jezika, a samim tim učite riječi i fraze koje će Vam biti od koristi a ujedno vježbate i izgovor.

 

 

Gramatički dio

Utvrdite Vaše znanje gramatičkih zakonitosti gledanjem gramatičkih klipova. Svaki komunikativni klip veže uz sebe posebna gramatička pravila, ta gramatička pravila postaju u ovim gramatičkim klipovima vidljiva. Vidjećete da ste već u velikoj mjeri savladali te zakonitosti, iako se niste direktno bazirali na to, da isključivo samo gramatiku učite.

Vježbe i zadaci

Idealan način da ponovite sve riječi iz datog modula, pravilno naučite da pišete, postavljate pitanja, odgovarate, smisleno spajate rečenice i još mnogo toga, jeste da to sve još jednom provježbate. Uvijek se možete vraćati na gradivo sa komunikativnih i gramatičkih klipova, kako biste ove vježbe i zadatke uspješno riješili. Posebna rubrika na kraju jesu vježbe i zadaci koji Vas direktno pripremaju za ispit.