Naučite austrijski dijalekat

Naučite austrijski dijalekat

Svaki početak u drugoj zemlji je težak, pogotovo ako ne znate jezik. Učenje njemačkog jezika je dovoljno teško, u Austriji imamo i situaciju da se u mnogim dijelovima zemlje govori dijalekat umjesto standardni njemački. Dobro znanje njemačkog jezika nije  dovoljno. To nam još više pogoršava početak, kao da nemamo dovoljno briga i problema s preseljenjem. Konačno ovim stajemo na kraj s ovim jezičkim priručnikom. Svi bi trebali imati iste mogućnosti kada prave prve korake u Austriji, “SPEAK AUSTRIAN” vam u svakom slučaju to omogućava!

 

NAUČITE AUSTRIJSKI NJEMAČKI (AUSTRIAN GERMAN) !!!

 

SPEAK AUSTRIAN vam pokazuje kako se možete integrisati u Austriji od prvog dana i brzo naučiti austrijski njemački. Ovaj priručnik obrađuje austrijske riječi, gramatiku i često korištene rečenice u svakodnevnom govoru.

 

Ovaj korak-po-korak priručnik pripremiće vas za početak u Austriji.

 

Time možete brzo pronaći prijatelje u Austriji, gramatika je objašnjena jednostavno i logično, rečenice i izreke su iz svakodnevne upotrebe, koriste se najčešći austrijski izrazi, pa su obuhvaćene sve svakodnevne situacije.

 

Ova knjiga je strukturisana na sljedeći način:

 

– U prvom poglavlju, preko 50 podpoglavlja bavi se posebnim načinom izgovora riječi na austrijskom dijalektu. Svako poglavlje počinje definicijom i objašnjenjem ove razlike u izgovoru. Primjeri slijede prvo na austrijskom, prijevod ovog primjera na standardni njemački i još jedan dodatni prijevod na engleski radi boljeg razumijevanja.

 

– U drugom poglavlju više od 20 podpoglavlja bavi se gramatičkim razlikama između standardnog austrijskog i standardnog njemačkog. Svako poglavlje počinje definicijom i objašnjenjem ove gramatičke razlike. Primjeri slijede prvo na standardnom austrijskom, prijevod ovog primjera na standardni njemački i još jedan dodatni prijevod na engleski radi boljeg razumijevanja.

 

– U trećem poglavlju više od 20 podpoglavlja bavi se rečenicama koje se svakodnevno koriste na austrijskom dijalektu. Počinje se s primjerom na austrijskom, prijevod ovog primjera na standardni njemački i još jedan dodatni prijevod na engleski radi boljeg razumijevanja.

 

Četvrto poglavlje bavi se prvim koracima u Austriji u više od 10 podpoglavlja. Obuhvata sve teme koje morate samostalno savladati kako biste se mogli nositi s različitim situacijama koje vas čekaju čim kročite u Austriju.

 

Ovaj priručnik pokriva sve što vam je potrebno za dobar početak u Austriji. To je jedina knjiga koja vas priprema za austrijski dijalekt uz pomoć engleskog jezika, stoga ne oklijevajte i odmah nabavite ovaj priručnik za jezik.

NJEMAČKA VERZIJA

  • objašnjenja i definicije su na njemačkom
  • primjeri su prvo na austrijskom dijalektu, onda slijedi prevod na standardni njemački, pa onda prevod na engleski za bolje razumjevanje

ENGLESKA VERZIJA

  • objašnjenja i definicije su na engleskom
  • primjeri su prvo na austrijskom dijalektu, onda slijedi prevod na standardni njemački, pa onda prevod na engleski za bolje razumjevanje

Komentari