KAKO PRONAĆI POSAO PREKO PRAVE FIRME U NJEMAČKOJ

Hoćete da tražite posao u svojoj struci u Njemačkoj i odmah ste ukucali na internet da tražite oglase koji Vam odgovaraju. Prvo što Vam google izbacuje su stranice poput stepstone, monster, jobkralle, jobs, job i mnoge druge još. Nažalost na tim stranicama nailazite na fenomen koji je sveprisutan u Njemačkoj, te stranice Vam u većini slučajeva izbacuju oglase od privatnih Personalleasing-Zeitarbeit-Leihfirmen-Arbeitskräfteüberlassung firmi.

Ovo su sve nazivi za firme koji rade kao privatni zavodi za zapošljavanje ali je stvar u tome što ste kod njih prijavljeni i oni Vas plaćaju dok Vas oni zapravo iznajmljuju pravim firmama i tako u tome krugu svi od Vas masno zarađuju dok dobijate samo mrvice. Kako biste izbjegli zapošljavanje preko ovih robovlasničkih firmi slijedite sljedeća uputstva kako biste tražili zaposlenje kod pravih firmi:

  1. Korak:

Ukucajte u Vaš internet pretraživač ,,jobborse arbeitsagentur“ i izaberete stranicu pod nazivom ,, https://jobboerse.arbeitsagentur.de

  1. Korak:

Kada Vam se otvori stranica zvaničnog Zavoda za zapošljavanje u Njemačkoj, kliknete na ,,erweiterte Suche

  1. Korak:

Kliknite dole na ,,Weitere Suchkriterien“ kako bi proširili polje traženja

  1. Korak:

Onda kliknete na ,,Branchengruppen auswählen“.

  1. Korak:

Sa druge i treće stavke uklonite kvake, misli se na ,,Arbeitnehmeruberlassung, Zeitarbeit“ i ,,Arbeitsvermittlung privat“ pa onda kliknete gore na ,,ÜBERNEHMEN“ što znači preuzeti.

  1. Korak:

Unesite podatke o tome koji posao i gdje ga tražite, mi ćemo u ovom primjeru tražiti posao za struku –elektroinstalatera– u Dortmundu i okolini 100 km. Kad unesemo te podatke onda kliknemo na ,,Stellenangebote suchen“.

 

 

  1. Korak:

Uspješno ste sve odradili, sada Vam se isključivo samo nude prave firme i ovim ste izbjegli slanje svojih zahtjeva za posao robovlasničkim lizing firmama.

 

Potpuni ste početnik, treba da krenete od nule sa učenjem jezika? Onda je idealna prilika da se već danas pretplatite na online kurs ,,Deutsch mit Luki – Njemački za sve“ i uspjeh u učenju njemačkog jezika i uspješno savladavnje ispita prema nacrtima evropskog referentnog okvira će Vam biti zagarantovani, ne propustite ovu idealnu priliku!

https://njemackizasve.com/courses/svi/

Komentari